Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.
2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.
4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.
OWOCE I WARZYWA 1
WARZYWA PO CHIŃSKU
Gdzie kupić, czym zastąpić...
Większość egzotycznych produktów, niezbędnych do przygotowani chińskich potraw, znajdziemy w supermarketach, na półkach z orientalną żywnością. Ale nie wszystkie. Niektóre z nich dostaniemy tylko
ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.<br>2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.<br>4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i zagęścić nią sos. Mieszając, gotować na średnim ogniu 2 minuty. Dodać serce, żołądek i wątróbkę. Wlać do sosjerki.<br>OWOCE I WARZYWA 1<br>WARZYWA PO CHIŃSKU<br>Gdzie kupić, czym zastąpić...<br>Większość egzotycznych produktów, niezbędnych do przygotowani chińskich potraw, znajdziemy w supermarketach, na półkach z orientalną żywnością. Ale nie wszystkie. Niektóre z nich dostaniemy tylko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego