Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
TAKŻE UŻYĆ:
fettucine
tagliatelle
Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.
Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.
Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.
Zdjąć z ognia, wymieszać z parmezanem, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.
WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się
TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.<br>Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.<br>Zdjąć z ognia, wymieszać z &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań i pory roku. Wiosną zwykle dodaje się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego