Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dodać owoce i śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien być pikantny. Z pstrągów zdjąć skórę. Podzielić ryby na filety, oddzielając mięso od kręgosłupa, i oczyścić z ości. Sałatę oraz koperek opłukać i osączyć. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, na nich ułożyć w gwiazdę kawałki pstrąga. Polać je częścią sosu i przybrać wiśniami lub plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku. Resztę sosu podać oddzielnie w sosjerce. (4 porcje)

Gniazdka ogórkowe

2 ogórki (30 dag), 1 serek homogenizowany (20 dag), 1/2 pęczka szczypiorku, 6 rzodkiewek, 1/2 jabłka, sól, pieprz
Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki grubości 3-4 cm i
dodać owoce i śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Sos powinien być pikantny. Z pstrągów zdjąć skórę. Podzielić ryby na filety, oddzielając mięso od kręgosłupa, i oczyścić z ości. Sałatę oraz koperek opłukać i osączyć. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, na nich ułożyć w gwiazdę kawałki pstrąga. Polać je częścią sosu i przybrać wiśniami lub plasterkami cytryny oraz gałązkami koperku. Resztę sosu podać oddzielnie w sosjerce. (4 porcje)<br><br>&lt;tit&gt;Gniazdka ogórkowe&lt;/&gt;<br><br>2 ogórki (30 dag), 1 serek homogenizowany (20 dag), 1/2 pęczka szczypiorku, 6 rzodkiewek, 1/2 jabłka, sól, pieprz<br>Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki grubości 3-4 cm i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego