Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
5 łyżek soku z cytryny, 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu
Kuskus wsypać do naczynia, zalać gorącą wodą lub bulionem 1 cm ponad powierzchnię i zamieszać. Pozostawić na 20 min, aby spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.
Podawać z chlebem.
Tabouleh można wzbogacić
5 łyżek soku z cytryny, 1 szklanka drobno posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu<br>Kuskus wsypać do naczynia, zalać gorącą wodą lub bulionem 1 cm ponad powierzchnię i zamieszać. Pozostawić na 20 min, aby spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.<br>Podawać z chlebem.<br>Tabouleh można wzbogacić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego