Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ROLADKI Z SOLI

50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz
Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.
Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.
Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.


Galaretki z fetą

Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać z
ROLADKI Z SOLI&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz <br>Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.<br>Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.<br>Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Galaretki z fetą&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego