Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rozwałkować na grubość 5 mm, wylepić dno i brzegi formy, nakłuć widelcem, piec 15-20 min w 200oC, wyjąć, ostudzić, mus wymieszać z galaretka rozpuszczoną w 1 szklance wody, słodzoną masę wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.
Dekoracje na choinkę
Składniki:

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka
rozwałkować na grubość 5 mm, wylepić dno i brzegi formy, nakłuć widelcem, piec 15-20 min w 200oC, wyjąć, ostudzić, mus wymieszać z galaretka rozpuszczoną w 1 szklance wody, słodzoną masę wyłożyć na ciasto, posypać cynamonem i płatkami migdałów, ozdobić ubitą śmietaną i pokrojonym jabłkiem.<br>Dekoracje na choinkę<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Na stolnicę wysypać mąkę, dodać przyprawę do piernik, cukier puder i sodę oczyszczoną, wlać podrumieniony w rondelku miód, wbić 2 jajka, zagnieść jednolite ciasto, przykryć ściereczką, pozostawić n 3-4 godziny, ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 0,5 cm, z części ciasta wyciąć foremką ciasteczka-choinki, z pozostałego aniołki, jeśli ciastka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego