Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
gryczaną, jaglaną). Dodajemy do kremów różne warzywa - marchew, seler, pietruszkę (również jej natkę), burak, dynię lub jarmuż. Warzywa po ugotowaniu należy wraz z kremem zmiksować.
Około 10 miesiąca życia możemy zacząć wprowadzać do pożywienia dziecka niewielkie ilości nasion roślin strączkowych, zaczynając od kilku ziarenek i dochodząc do 1 łyżeczki. Najłatwiej strawne dla dziecka są rozgotowane ziarna soczewicy. Stopniowo można przechodzić do ziaren fasoli, a nieco później - grochu. Podając jednak małym dzieciom nasiona strączkowe, należy po ugotowaniu przecierać je przez sitko, aby pozbawić ich łuski. Dla małych dzieci błonnik jest ciężko strawny. Również soja jest trudno przyswajana, dlatego należy jej unikać w
gryczaną, jaglaną). Dodajemy do kremów różne warzywa - marchew, seler, pietruszkę (również jej natkę), burak, dynię lub jarmuż. Warzywa po ugotowaniu należy wraz z kremem zmiksować.<br>Około 10 miesiąca życia możemy zacząć wprowadzać do pożywienia dziecka niewielkie ilości nasion roślin strączkowych, zaczynając od kilku ziarenek i dochodząc do 1 łyżeczki. Najłatwiej strawne dla dziecka są rozgotowane ziarna soczewicy. Stopniowo można przechodzić do ziaren fasoli, a nieco później - grochu. Podając jednak małym dzieciom nasiona strączkowe, należy po ugotowaniu przecierać je przez sitko, aby pozbawić ich łuski. Dla małych dzieci błonnik jest ciężko strawny. Również soja jest trudno przyswajana, dlatego należy jej unikać w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego