Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Wojsk Lądowych
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb.
W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb, gorącą kawę i suchy prowiant. Przygotowuje się je trzy razy dziennie, a wydaje do menażek lub termosów. Żołnierzy przewożonych wojskowymi transportami kolejowymi należy zaopatrywać w środki spożywcze na cały okres przejazdu - według przysługujących im należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na dobę.
Rannych i chorych przebywających
jeden gotowany posiłek dziennie, przyrządzony z koncentratów i produktów konserwowych oraz chleb. <br>W marszu należy przyrządzać dwa lub trzy posiłki z produktów konserwowych i koncentratów błyskawicznych. Podczas marszów przy drogach organizuje się - siłami pododdziałów komunikacji - drogowe punkty żywnościowe. W drogowych punktach żywnościowych wydaje się posiłki gotowane, chleb, gorącą kawę i suchy prowiant. Przygotowuje się je trzy razy dziennie, a wydaje do menażek lub termosów. Żołnierzy przewożonych wojskowymi transportami kolejowymi należy zaopatrywać w środki spożywcze na cały okres przejazdu - według przysługujących im należności żywnościowych. W czasie przejazdu powinni oni otrzymywać posiłki gotowane nie mniej niż dwa razy na dobę. <br>Rannych i chorych przebywających
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego