Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.
Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w sosjerce.
Przed podaniem posyp danie świeżą zieleniną. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ziemniakami z wody, ale będzie też doskonale smakować z ryżem na sypko lub z frytkami.
RADA: zamiast filetów z kurczaka, do przygotowania potrawy możesz wykorzystać mięso indycze, najlepiej z piersi.
DESER
PTYSIE Z KREMEM
Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 445 kcal
Ciasto:
2
wlej sok z cytryny, jogurt, oliwę z oliwek i 0,8 litra ostudzonego bulionu. Potem zmiksuj sos na gładką masę.<br>Olej dokładnie wymieszaj z papryką i skrop nim filety drobiowe. Wyłóż mięso na liście kapusty pekińskiej i zalej przygotowanym sosem lub podaj go oddzielnie, w sosjerce.<br>Przed podaniem posyp danie świeżą zieleniną. Tak przygotowanego kurczaka podawaj z ziemniakami z wody, ale będzie też doskonale smakować z ryżem na sypko lub z frytkami.<br>RADA: zamiast filetów z kurczaka, do przygotowania potrawy możesz wykorzystać mięso indycze, najlepiej z piersi.<br>DESER<br>&lt;name type="prod"&gt;PTYSIE Z KREMEM&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 445 kcal<br>Ciasto:<br>2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego