SOLI</><br><gap><br>50 ml białego wina, 100 ml bulionu warzywnego, sól, biały pieprz <br>Filety z soli opłukać, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na 30 min, grejpfrut obrać, podzielić na cząstki, usuwając białe błonki.<br>Na każdym filecie kłaść liść pora, pasek żółtego sera i 2-3 kawałki grejpfrut, zwinąć roladki, spiąć drewnianą szpilką.<br>Roladki ułożyć w brytfannie, podlać bulionem i winem, wstawić do piekarnika, zapiekać ok. 20 min, aż płyn wyparuje.<br><gap><br><br><tit>Galaretki z fetą</><br><gap><br>Ser feta pokroić w kostkę, winogron umyć, oddzielić gałązkę, ser i winogrona rozłożyć do 6 małych miseczek, żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, sok jabłkowy wymieszać z sokiem wyciśniętym