Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.

Pappardelle con spinaci
Pappardelle ze szpinakiem
40 dag pappardelli, 15 dag szpinaku, szalotka lub nieduża cebul,
3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 8-10 liści bazylii, 3 łyżki kremówki, biały pieprz, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
fusilli lunghi
tagliatelle
Szpinak przebrać, odciąć ogonki, opłukać, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.
Szalotkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie w sporym rondlu, dodać szpinakiem i smażyć kilka minut pod przykryciem.
Doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać ze śmietaną i zdjąć z ognia. Włożyć ugotowany gorący makaron, wymieszać i natychmiast podawać
dente makaron wymieszać z sosem, włożyć do wygrzanej wazy i od razu podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; con spinaci<br>&lt;name type="prod"&gt;Pappardelle&lt;/&gt; ze szpinakiem<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;pappardelli&lt;/&gt;, 15 dag szpinaku, szalotka lub nieduża cebul,<br>3 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, 8-10 liści bazylii, 3 łyżki kremówki, biały pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ: <br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli lunghi&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>Szpinak przebrać, odciąć ogonki, opłukać, zblanszować, odcedzić, osączyć i posiekać.<br>Szalotkę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie w sporym rondlu, dodać szpinakiem i smażyć kilka minut pod przykryciem.<br>Doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać ze śmietaną i zdjąć z ognia. Włożyć ugotowany gorący makaron, wymieszać i natychmiast podawać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego