dobrze zmiksować. Dodać sól i pieprz.<br>Sos odstawić.<br>Szparagi odcedzić, fasolkę umyć, ugotować, po czym ostudzić. Ogórki umyć, obrać, pokroić w długie paski. Sałatę umyć, osuszyć i również pokroić w paski.<br>Rzeżuchę umyć i porozdzielać na listki.<br>Na półmisku zmieszać fasolkę szparagową<br>Ogórki, sałatę i rzeżuchę.<br>Na końcu dodać szparagi, tak aby się nie połamały.<br>Ozdobić środek sałaty gałązkami natki i kopru.<br>Przed podaniem polać sosem.<br><br><tit>Sałata mieszana</><br>1 endywia (pierzasta sałata)<br>2 marchewki, 2 ogórki, 8 pieczarek<br>1 bulwa kopru włoskiego<br>6 łyżek stołowych oliwy <name type="prod">Carbonell</><br>2 łyżki stołowe śmietany 30%<br>1 łyżka stołowa musztardy<br>sól, świeżo zmielony pieprz<br>Endywię umyć