Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czarny mielony Kotanyi.
1. Skórkę u podstawy pomidorów naciąć na krzyż, włożyć je do salaterki, zalać wrzącą wodą na 1-2 min.
2. Kiedy skórka zacznie oddzielać się od miąższu, odcedzić pomidory i zanurzyć w zimnej wozie. Zdjąć skórkę, pokroić drobno pomidory, usunąć pestki.
3. Ogórek i cebulę pokroić na takie same kawałki jak pomidory i włożyć wszystko do salaterki.
4. Wymieszać wszystkie składniki przeznaczone na dressing (jogurt, oliwa, ocet, pietruszka) i przyprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny Kotanyi. Polać dressingiem sałatkę i wymieszać. Posypać pieprzem i pokrojona chili lub szczypiorkiem.
5. Podawać z chrupiącym chlebem.
Przyprawa do warzyw
Rosół
Składniki
1
czarny mielony &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;.<br>1. Skórkę u podstawy pomidorów naciąć na krzyż, włożyć je do salaterki, zalać wrzącą wodą na 1-2 min.<br>2. Kiedy skórka zacznie oddzielać się od miąższu, odcedzić pomidory i zanurzyć w zimnej wozie. Zdjąć skórkę, pokroić drobno pomidory, usunąć pestki.<br>3. Ogórek i cebulę pokroić na takie same kawałki jak pomidory i włożyć wszystko do salaterki.<br>4. Wymieszać wszystkie składniki przeznaczone na dressing (jogurt, oliwa, ocet, pietruszka) i przyprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny &lt;name type="org"&gt;Kotanyi&lt;/&gt;. Polać dressingiem sałatkę i wymieszać. Posypać pieprzem i pokrojona chili lub szczypiorkiem.<br>5. Podawać z chrupiącym chlebem.<br>Przyprawa do warzyw<br>Rosół<br>Składniki<br>1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego