Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na kanapce plasterki pomidora i sałatkę z jajek, udekorować bazylią.

Przepisy czytelniczek
DO KOLEKCJI
Regionalne rarytasy

Studencki specjał
SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
3 średnie cebule, ząbek czosnku, czerwona papryka, pomidor, przecier pomidorowy, 4 cienkie parówki lub 200 g kiełbasy, sól, pieprz, mielona papryka
Natalia Kaniewska z Gniezna
Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać utarty czosnek, pokrojone w kostkę paprykę i pomidora. Wszystko zalać przecierem pomidorowym wymieszanym ze szklanką wody.
Na konie dodać pokrojone w plasterki parówki lub kiełbasę.
Doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub białą bułką.

Sałatka cebulowa
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Chwilę gotować i po ugotowaniu przecedzić
na kanapce plasterki pomidora i sałatkę z jajek, udekorować bazylią.<br>&lt;gap&gt;<br>Przepisy czytelniczek<br>DO KOLEKCJI<br>Regionalne rarytasy<br>&lt;gap&gt;<br>Studencki specjał<br>SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:<br>3 średnie cebule, ząbek czosnku, czerwona papryka, pomidor, przecier pomidorowy, 4 cienkie parówki lub 200 g kiełbasy, sól, pieprz, mielona papryka<br>Natalia Kaniewska z Gniezna<br>Cebulę pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać utarty czosnek, pokrojone w kostkę paprykę i pomidora. Wszystko zalać przecierem pomidorowym wymieszanym ze szklanką wody.<br>Na konie dodać pokrojone w plasterki parówki lub kiełbasę.<br>Doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub białą bułką.<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka cebulowa<br>SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:<br>&lt;gap&gt;<br>Chwilę gotować i po ugotowaniu przecedzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego