Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czosnku, 10 listków bazylii, 2 łyżki śmietany, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła, 4-5 łyżek oliwy, 1-2 suszone peperoncini, cukier, sól, 3 szklanki beszamelu
Pieczarki pokroić na cząstki, cukinię - w półplasterki, piersi kurczak - w paski. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i usmażyć na niej mięso. Przełożyć na talerzyk, a na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pieczarki. Gdy się zrumienią, dodać cukinię i chwilę smażyć razem.
W rondlu z grubym dnem rozgrzać resztę oliwy, podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę, czosnek i peperoncini, po kilku minutach wyjąć papryczkę i dodać kurczaka, pieczarki z cukinią, podzielony na różyczki brokuł, obrane
czosnku, 10 listków bazylii, 2 łyżki śmietany, 10 dag startego parmezanu, 5 dag masła, 4-5 łyżek oliwy, 1-2 suszone peperoncini, cukier, sól, 3 szklanki beszamelu<br>Pieczarki pokroić na cząstki, cukinię - w półplasterki, piersi kurczak - w paski. Na patelni rozgrzać połowę oliwy i usmażyć na niej mięso. Przełożyć na talerzyk, a na pozostałym na patelni tłuszczu obsmażyć pieczarki. Gdy się zrumienią, dodać cukinię i chwilę smażyć razem.<br>W rondlu z grubym dnem rozgrzać resztę oliwy, podsmażyć na niej drobno posiekaną cebulę, czosnek i peperoncini, po kilku minutach wyjąć papryczkę i dodać kurczaka, pieczarki z cukinią, podzielony na różyczki brokuł, obrane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego