Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
jang. W tym celu zaleca się kaszę jaglaną i gryczaną oraz krem z pszenicy. Należy wówczas wykluczyć słodycze i unikać owoców jako produktów jin.
Ponieważ organizm sam dąży do przywrócenia zaburzonej równowagi, przeziębieniu i infekcji bardzo często towarzyszy katar. Makrobiotyka określa to jako eliminację toksyn nagromadzonych w organizmie. Pod pojęciem toksyn należy rozumieć nie tylko trucizny, które przedostają się do organizmu człowieka z powietrza i pożywienia. Według makrobiotyki należą do nich również te produkty przemiany materii, które w wyniku zaburzonej równowagi fizjologicznej i biochemicznej nie mogą być wydalone z organizmu drogą naturalną poprzez nerki lub jelito grube, lecz są gromadzone w
jang. W tym celu zaleca się kaszę jaglaną i gryczaną oraz krem z pszenicy. Należy wówczas wykluczyć słodycze i unikać owoców jako produktów jin.<br>Ponieważ organizm sam dąży do przywrócenia zaburzonej równowagi, przeziębieniu i infekcji bardzo często towarzyszy katar. Makrobiotyka określa to jako eliminację toksyn nagromadzonych w organizmie. Pod pojęciem toksyn należy rozumieć nie tylko trucizny, które przedostają się do organizmu człowieka z powietrza i pożywienia. Według makrobiotyki należą do nich również te produkty przemiany materii, które w wyniku zaburzonej równowagi fizjologicznej i biochemicznej nie mogą być wydalone z organizmu drogą naturalną poprzez nerki lub jelito grube, lecz są gromadzone w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego