Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
podawać.

Fritatta con creste di gallo
40 dag creste di gallo lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego parmezanu, 5 dag masła, 2 łyżki oliwy, dojrzały pomidor, pół łyżeczki posiekanej szałwi, sól
CO TO JEST FRITATTA?
To rodzaj omletu bardzo podobnego do hiszpańskiej tortilli. Fritattę smaży się jak tortillę, to znaczy ubite jajka miesza się z przewidzianymi w przepisie składnikami (najróżniejszymi), wylewa na patelnię i rumieni z obu stron lub zapieka. Po zdjęciu z patelni już się jej nie nadziewa ani nie składa, tylko kroi na porcje.
Makaron podgrzać na dużej patelni na maśle
podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>Fritatta con &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt;<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;creste di gallo&lt;/&gt; lub każdego innego makaronu (najlepiej pozostałego z poprzedniego dnia), 3 jajka, 4 dag startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, 5 dag masła, 2 łyżki oliwy, dojrzały pomidor, pół łyżeczki posiekanej szałwi, sól<br>CO TO JEST FRITATTA?<br>To rodzaj omletu bardzo podobnego do hiszpańskiej tortilli. Fritattę smaży się jak tortillę, to znaczy ubite jajka miesza się z przewidzianymi w przepisie składnikami (najróżniejszymi), wylewa na patelnię i rumieni z obu stron lub zapieka. Po zdjęciu z patelni już się jej nie nadziewa ani nie składa, tylko kroi na porcje.<br>Makaron podgrzać na dużej patelni na maśle
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego