Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
minut, cały czas zbierając tworzącą się na powierzchni pianę.
Ugotowaną zupę przelej przez sito, dodaj do smaku przyprawy i śmietanę, wymieszaj.
Przed podaniem do każdego talerza nałóż porcję ugotowanego ryżu i zalej go zupą. Posyp drobniutko posiekaną zieleniną.
Zamiast z ryżem zupę możesz również podawać z grzankami z białego pieczywa tostowego lub groszkiem ptysiowym.
Świeże pomidory równie dobrze możesz zastąpić pulpą pomidorową lub pomidorami z puszki, najlepiej bez skórki.
RADA: przed dodaniem mąki do zupy, wcześniej dokładnie wymieszaj ją z odrobiną mleka i dopiero wtedy wlej do gorącego bulionu.
NA GORĄCO
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM
Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 357
minut, cały czas zbierając tworzącą się na powierzchni pianę.<br>Ugotowaną zupę przelej przez sito, dodaj do smaku przyprawy i śmietanę, wymieszaj.<br>Przed podaniem do każdego talerza nałóż porcję ugotowanego ryżu i zalej go zupą. Posyp drobniutko posiekaną zieleniną.<br>Zamiast z ryżem zupę możesz również podawać z grzankami z białego pieczywa tostowego lub groszkiem ptysiowym. <br>Świeże pomidory równie dobrze możesz zastąpić pulpą pomidorową lub pomidorami z puszki, najlepiej bez skórki.<br>RADA: przed dodaniem mąki do zupy, wcześniej dokładnie wymieszaj ją z odrobiną mleka i dopiero wtedy wlej do gorącego bulionu.<br>NA GORĄCO<br>&lt;name type="prod"&gt;ZAPIEKANKA Z MIĘSEM&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 60 min 357
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego