Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 37 (2934)
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
pokrojoną czerwoną papryką, słodką lub ostrą, według upodobania. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, żeby topiące się masło docierało do wszystkich zakamarków garnka i żeby ziarna nie przywierały do dna. Najlepszy do tego jest garnek teflonowy. Jeśli ziarna przywierają i grozi nam katastrofa, można dolać troszkę wody. Lecz woda nie jest wskazana do tej potrawy. Po dziesięciu minutach kukurydza powinna być już dobra. Świetnie pasuje do ryb i befsztyków z rusztu, do kury z sosem barbecue, a nawet do schabu, który najpierw bejcujemy przez noc w brzoskwiniówce, a potem dusimy.
TADEUSZ PIÓRO


Szatnia


JACEK PODSIADŁO
Dobre
pokrojoną czerwoną papryką, słodką lub ostrą, według upodobania. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, żeby topiące się masło docierało do wszystkich zakamarków garnka i żeby ziarna nie przywierały do dna. Najlepszy do tego jest garnek teflonowy. Jeśli ziarna przywierają i grozi nam katastrofa, można dolać troszkę wody. Lecz woda nie jest wskazana do tej potrawy. Po dziesięciu minutach kukurydza powinna być już dobra. Świetnie pasuje do ryb i befsztyków z rusztu, do kury z sosem &lt;foreign lang="fr"&gt;barbecue&lt;/&gt;, a nawet do schabu, który najpierw bejcujemy przez noc w &lt;orig&gt;brzoskwiniówce&lt;/&gt;, a potem dusimy.<br>&lt;au&gt;TADEUSZ PIÓRO&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art" sex="m"&gt;&lt;page nr=26&gt;<br>&lt;tit&gt;Szatnia&lt;/&gt; <br><br><br>&lt;au&gt;JACEK PODSIADŁO&lt;/&gt;<br>&lt;q&gt;Dobre
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego