Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
sandacza na trzy sposoby (24 zł) - lepszy, odpuściliśmy dwanaście rodzajów "dań rybnych", jak strogonowy, szaszłyki, steki i sznycle, choć wciąż pamiętamy serwowany przed laty sznycel ministerski ze szkarłacicy, która zupełnie zniknęła z rynku. Do wyboru mieliśmy również "ryby sauté", dziewięć rodzajów, ryby pieczone w folii oraz gotowane na parze (sandacz, turbot, jazgarz, jesiotr, sola i pstrąg), te dwa ostatnie zestawy podawane w sosie kawiorowym, z bukietem jarzyn i dodatkami, ale czas oczekiwania wynosi 40 minut. Głowonogi reprezentowane były przez panierowane ośmiorniczki i kalmary z sosem cumberland (16 zł) lub holenderskim (18 zł). Dodatkami do dań mogą być różnego rodzaju ziemniaki, kopytka
sandacza na trzy sposoby (24 zł) - lepszy, odpuściliśmy dwanaście rodzajów "dań rybnych", jak strogonowy, szaszłyki, steki i sznycle, choć wciąż pamiętamy serwowany przed laty sznycel ministerski ze szkarłacicy, która zupełnie <orig>zniknęła</> z rynku. Do wyboru mieliśmy również "ryby sauté", dziewięć rodzajów, ryby pieczone w folii oraz gotowane na parze (sandacz, turbot, jazgarz, jesiotr, sola i pstrąg), te dwa ostatnie zestawy podawane w sosie kawiorowym, z bukietem jarzyn i dodatkami, ale czas oczekiwania wynosi 40 minut. Głowonogi reprezentowane były przez panierowane ośmiorniczki i kalmary z sosem cumberland (16 zł) lub holenderskim (18 zł). Dodatkami do dań mogą być różnego rodzaju ziemniaki, kopytka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego