Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i wysokości 5 cm. Spód wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem. Spód i boki tortownicy owinąć folia aluminiową.
W rondlu ustawionym na małym ogniu rozpuścić czekoladę, masło i cukier. Cały czas mieszać, by składniki się nie przypaliły. Zdjąć garnek z ogni, ostudzić, na koniec dolać brandy.
W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.
Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię.
Ustawić tortownicę na blasze do pieczenia. Wlać wodę do blachy do wysokości 2 cm. Piec 30 min w temp. 180oC, aż boki ciasta stwardnieją. Zdjąć tortownicę z blachy, usunąć folię. Ostudzić. Torcik
i wysokości 5 cm. Spód wyłożyć papierem pergaminowym, wysmarować tłuszczem. Spód i boki tortownicy owinąć folia aluminiową.<br>W rondlu ustawionym na małym ogniu rozpuścić czekoladę, masło i cukier. Cały czas mieszać, by składniki się nie przypaliły. Zdjąć garnek z ogni, ostudzić, na koniec dolać brandy.<br>W dużej misce przez minutę ubijać jajka. Wsypać mąkę, potem powoli dolać masę czekoladową i wymieszać.<br>Powstała masę przelać do tortownicy i wyrównać powierzchnię.<br>Ustawić tortownicę na blasze do pieczenia. Wlać wodę do blachy do wysokości 2 cm. Piec 30 min w temp. 180oC, aż boki ciasta stwardnieją. Zdjąć tortownicę z blachy, usunąć folię. Ostudzić. Torcik
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego