Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę Wedla rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu
Wykonanie:<br>Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt; rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego