12 porcji:<br>2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, szklanka posiekanych orzechów, 10 dag rodzynek, 6 jabłek, łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.<br>2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.<br><gap><br>Udka kurczaka<br>(Z SAŁATKĄ SŁODKO-KWAŚNĄ)<br>Produkty n 6 porcji:<br>80 dag marchewek, 40 dag seleru korzeniowego, sól, pieprz, sok z cytryny