Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz
WARZYWA
3 cebule (25 dag), 3 cukinie (75 dag), 4 marchewki (50 dag), 1 szklanka ciecierzycy, 1 szklanka bobu, 3 pomidory (25 dag), 3 łyżki oliwy, 2 goździki, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka kminku, sól
Przygotować kulki: rybę umyć, osączyć, ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę rozdrobnić (można ją zemleć), dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajko, natkę pietruszki, paprykę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.
Przygotować warzywa: cebule obrać i
3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz<br>WARZYWA<br>3 cebule (25 dag), 3 cukinie (75 dag), 4 marchewki (50 dag), 1 szklanka ciecierzycy, 1 szklanka bobu, 3 pomidory (25 dag), 3 łyżki oliwy, 2 goździki, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka kminku, sól<br>Przygotować kulki: rybę umyć, osączyć, ugotować na parze. Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Rybę rozdrobnić (można ją zemleć), dodać cebulę, czosnek, bułkę, jajko, natkę pietruszki, paprykę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę, uformować z niej małe kulki i usmażyć na rumiano na oliwie.<br>Przygotować warzywa: cebule obrać i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego