Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 09.00
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
nowych dla siebie substancji, które decydują m.in. o kolorze, wielkości, smaku, odporności na wirusy i szkodniki.
Transgeniczny hamburger - zjeść czy nie?
Przycisnął cię głód, postanawiasz więc posilić się w restauracji fast food. Najzwyklejszy, kupowany przez ciebie, hamburger składa się z bułki, sera, wołowiny, ketchupu i pomidora. Bułkę upieczono z ulepszonej pszenicy. Ser powstał ze zmodyfikowanej soi (amatorami produktów sojowych są przede wszystkim wegetarianie), a ketchup z poprawionych, zawsze świeżych pomidorów. Co ciekawe, na polskim rynku teoretycznie nie ma żywności transgenicznej. Nasze placówki naukowe są dopiero na etapie badań. W laboratoriach rosną zmienione genetycznie ogórki, kukurydza, tytoń, rzepak. Przykład barów fast
nowych dla siebie substancji, które decydują m.in. o kolorze, wielkości, smaku, odporności na wirusy i szkodniki. <br>Transgeniczny hamburger - zjeść czy nie?<br>Przycisnął cię głód, postanawiasz więc posilić się w restauracji fast food. Najzwyklejszy, kupowany przez ciebie, hamburger składa się z bułki, sera, wołowiny, ketchupu i pomidora. Bułkę upieczono z ulepszonej pszenicy. Ser powstał ze zmodyfikowanej soi (amatorami produktów sojowych są przede wszystkim wegetarianie), a ketchup z poprawionych, zawsze świeżych pomidorów. Co ciekawe, na polskim rynku teoretycznie nie ma żywności transgenicznej. Nasze placówki naukowe są dopiero na etapie badań. W laboratoriach rosną zmienione genetycznie ogórki, kukurydza, tytoń, rzepak. Przykład barów fast
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego