Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu
Kuskus wsypać do naczynia, zalać gorącą wodą lub bulionem 1 cm ponad powierzchnię i zamieszać. Pozostawić na 20 min, aby spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.
Podawać z chlebem.
Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej
pietruszki, 3 łyżki suszonej mięty lub 6-8 listków świeżej, 4 liście sałaty, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu<br>Kuskus wsypać do naczynia, zalać gorącą wodą lub bulionem 1 cm ponad powierzchnię i zamieszać. Pozostawić na 20 min, aby spęczniał i ostygł. Cebule obrać i bardzo drobno pokroić. Pomidory umyć i również bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki, z wyjątkiem mięty i sałaty, wymieszać i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godz. Następnie dodać miętę. Na półmisku ułożyć sałatę i wyłożyć na nią tabouleh.<br>Podawać z chlebem.<br>Tabouleh można wzbogacić dodatkiem wędzonej ryby (łosoś lub makrela) albo wędzonej szynki pokrojonej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego