kiedy serki całkowicie zastygną, wyjąć je, można posypać kandyzowanymi owocami lub orzechami.<br>Sernik z biszkoptami<br>Składniki:<br><gap><br>Dno tortownicy ścisło wyłożyć biszkoptami, skropić 1/2 szklanki soku z pomarańczy, można dodać kilka kropli aromatycznego alkoholu, żółtka utrzeć z cukrem na parze, dodać zmielony i przetarty twaróg (można kupić twaróg trzykrotnie zmielony), utrzeć na puszystą masę, masę twarogową wymieszać z umytymi, osączonymi i rozdrobnionymi bakaliami, żelatynę rozpuścić w reszcie soku z pomarańczy, rozetrzeć z 2 łyżkami sera, połączyć z pozostałą masą serową, dokładnie wymieszać, masę wylać na biszkopty, wstawiać do lodówki, kiedy zastygnie, polać sernik przygotowaną galaretką, posypać kokosowymi wiórkami, ponownie wstawić do