Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
obrać, zalać winem i 1 1/2 szklanki wody, dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, lubczyk, natkę pietruszki. Gotować 5 min, a następnie przecedzić. Dodać ocet, przyprawę do zup, sól, pieprz i żelatynę. Mieszać aż się rozpuści i odstawić w chłodne miejsce.
Szparagi osączyć, ciasno owinąć plastrami szynki, przeciąć w poprzek na pół. Jajka pokroić w plastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić na zapałkę. Pomidory umyć, jeden pozostawić a drugi pokroić na cząstki i wymieszać z pozostałymi warzywami i natką pietruszki. Boki i dno miski pokryć tężejącą galaretą. Na spodzie położyć połówkę pomidora przekrojem
obrać, zalać winem i 1 1/2 szklanki wody, dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, lubczyk, natkę pietruszki. Gotować 5 min, a następnie przecedzić. Dodać ocet, przyprawę do zup, sól, pieprz i żelatynę. Mieszać aż się rozpuści i odstawić w chłodne miejsce.<br>Szparagi osączyć, ciasno owinąć plastrami szynki, przeciąć w poprzek na pół. Jajka pokroić w plastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić na zapałkę. Pomidory umyć, jeden pozostawić a drugi pokroić na cząstki i wymieszać z pozostałymi warzywami i natką pietruszki. Boki i dno miski pokryć tężejącą galaretą. Na spodzie położyć połówkę pomidora przekrojem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego