Typ tekstu: Książka Autor: Fereniec Jan Tytuł: Zarys ekonomiki i organizacji rolnictwa Rok wydania: 1997 Rok powstania: 1985
Zgłoś uwagę
UWAGA: Po wysłaniu zgłoszenia, otrzymasz wiadomość mailową z prośbą o jego potwierdzenie.
ha.
Technika podkiełkowywania ziemniaków polega na umieszczeniu ich w temperaturze 12-15°C w pomieszczeniu z dostępem światła o wilgotności powietrza 85-95, na okres 3-5 tyg. Podkiełkowane bulwy powinny mieć kiełki 15-20 mm. Chemiczne zwalczanie chwastów odbywa się następującymi preparatami: Afalon, Aresin, Gesagarol i Kumirol. W Polsce w rejestrze odmian zrejonizowanych znajduje się przeciętnie około 35 odmian, które można podzielić następująco: 1. jadalne - charakteryzują się regularnym kształtem bulw, wysoką wartością smakową, dużą zawartością białka; 2. przemysłowe - wysoka zawartość skrobi (20-25), duża plenność, duże bulwy; 3. pastewne - średnia zawartość skrobi (17-18), wysoka zawartość białka (3-3,5). W
ha.<br><page nr=119><br>Technika podkiełkowywania ziemniaków polega na umieszczeniu ich w temperaturze 12-15°C w pomieszczeniu z dostępem światła o wilgotności powietrza 85-95, na okres 3-5 tyg. Podkiełkowane bulwy powinny mieć kiełki 15-20 mm. Chemiczne zwalczanie chwastów odbywa się następującymi preparatami: Afalon, Aresin, Gesagarol i Kumirol. W Polsce w rejestrze odmian zrejonizowanych znajduje się przeciętnie około 35 odmian, które można podzielić następująco:<br>1. jadalne - charakteryzują się regularnym kształtem bulw, wysoką wartością smakową, dużą zawartością białka;<br>2. przemysłowe - wysoka zawartość skrobi (20-25), duża plenność, duże bulwy;<br>3. pastewne - średnia zawartość skrobi (17-18), wysoka zawartość białka (3-3,5).<br>W
wiemy, jak cenny jest Twój czas – zajmiemy Ci tylko chwilę.
Czy dasz nam szansę, abyśmy mogli dalej tworzyć źródło Twojej sprawdzonej, darmowej wiedzy, z której właśnie chcesz skorzystać? Bez wpływu z reklam będzie to po prostu niemożliwe.
Dlatego prosimy – dodaj naszą domenę, jako wyjątek lub skorzystaj z instrukcji i odblokuj wyświetlanie reklam na naszych serwisach.