Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
30 g cukru
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki.
Mak opłukać, zalać mlekiem, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć.
Migdały i orzechy posiekać. Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Miód roztopić, dodać do niego mak, zagotować. Połączyć z bakaliami oraz startą wanilią. Wymieszać i wstawić do lodówki.
Ciasto rozwałkować na grubość 3-5 mm, pokroić radełkiem w romby. Kłaść na blasze wysypanej mąką i piec w piekarniku rozgrzanym do 220oC. Podawać z masą makową.
Orzechowo-czekoladowa krajanka

400 g gorzkiej czekolady, 4 jajka, 90 g masła, 350 g cukru, cukier waniliowy, 120
30 g cukru<br> Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić je do lodówki.<br>Mak opłukać, zalać mlekiem, gotować tak długo, aż ziarna dadzą się rozetrzeć w palcach. Odcedzić i zemleć.<br>Migdały i orzechy posiekać. Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Miód roztopić, dodać do niego mak, zagotować. Połączyć z bakaliami oraz startą wanilią. Wymieszać i wstawić do lodówki.<br>Ciasto rozwałkować na grubość 3-5 mm, pokroić radełkiem w romby. Kłaść na blasze wysypanej mąką i piec w piekarniku rozgrzanym do 220oC. Podawać z masą makową.<br>Orzechowo-czekoladowa krajanka<br>&lt;gap&gt;<br>400 g gorzkiej czekolady, 4 jajka, 90 g masła, 350 g cukru, cukier waniliowy, 120
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego