Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
z cukrem i zagęstnikiem śmietaną (jeden z blatów wcześniej skropić wiśniówką i ułożyć na nim część osączonych wiśni). Przybrać ozdobami z czekolady i wiśniami.
Orzechowy

Ciasto
250 g mielonych orzechów włoskich, 8 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki tartej bułki, łyżka kakao
Krem
10 jajek, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki mielonej kawy, 5 łyżek winiaku, 3 łyżeczki neski rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła
Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na
z cukrem i zagęstnikiem śmietaną (jeden z blatów wcześniej skropić wiśniówką i ułożyć na nim część osączonych wiśni). Przybrać ozdobami z czekolady i wiśniami.<br>Orzechowy<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>250 g mielonych orzechów włoskich, 8 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki tartej bułki, łyżka kakao<br>Krem<br>10 jajek, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki mielonej kawy, 5 łyżek winiaku, 3 łyżeczki neski rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła<br>Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego