dr Marek Panasik, Instytut Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Warszawie</div><br><br><br><div><tit>Kącik konesera</tit><br><tit>PRZEPISY Z SZYNKĄ</tit><br><br><tit1>Pieczona w skorupce miodowej</tit1><br>2 kg mięsa z szynki wieprzowej, 2 szklanki startego chleba razowego, 3-4 łyżki miodu, 12 goździków, 2 łyżeczki zmielonych goździków, sól<br>Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić skórę, a warstwę tłuszczu naciąć w kratkę i w każdy kwadrat wbić goździk. Mięso oprószyć solą, ułożyć w brytfannie, podlać 2/3 szklanki gorącej wody, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i piec 2-2 1/2 godz., często polewając wodą. Następnie chleb wymieszać ze zmielonymi goździkami oraz miodem i tą