Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur.
Jak i kiedy podawać?
Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.
Potrawę nakładamy na półmisek, do ceramicznej miski albo wprost na talerze. Znakomicie nadaje się do tego celu również plaska waza do zup.
Naczynia muszą być wcześniej dobre ogrzane, ponieważ makaron bardzo szybko ostygnie.
Do nakładania na talerze podajemy specjalną łyżkę lub szczypce (do długich makaronów), z których makaron się nie wymyka i nie zsuwa. Można je kupić w sklepach z drobiazgami kuchennymi i w supermarketach.
Włosi zaliczają pastę do pierwszych
co gotowanie makaronu, i właściwie nie wymaga precyzyjnych receptur. <br>Jak i kiedy podawać?<br>Odcedzony makaron zazwyczaj przekładamy do naczynia z sosem i natychmiast mieszamy, a w razie potrzeby jeszcze krótko podgrzewamy.<br>Potrawę nakładamy na półmisek, do ceramicznej miski albo wprost na talerze. Znakomicie nadaje się do tego celu również plaska waza do zup.<br>Naczynia muszą być wcześniej dobre ogrzane, ponieważ makaron bardzo szybko ostygnie.<br>Do nakładania na talerze podajemy specjalną łyżkę lub szczypce (do długich makaronów), z których makaron się nie wymyka i nie zsuwa. Można je kupić w sklepach z drobiazgami kuchennymi i w supermarketach.<br>Włosi zaliczają pastę do pierwszych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego