Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
doświadczenia w makrobiotyce. Jeżeli długo odżywialiśmy się mięsem - organizm nasz przystosował się do trawienia zwierzęcego pokarmu i może mieć trudności z przyswojeniem nowego pokarmu, jaki stanowią zboża. Podobnie osoby, które zażywały dużo leków, mogą mieć osłabiony przewód pokarmowy i dlatego trawienie zbóż może być utrudnione. Należy również pamiętać, że zbyt wczesne przechodzenie na diety z wysoką zawartością zbóż może również powodować zbyt szybkie wydalanie toksyn. Wtedy objawy chorobowe mogą się zaostrzać, a nawet mogą pojawiać się nowe.
Organizm nie przyjmuje obojętnie zmian, które przebiegają gwałtownie. Dotyczy to również odżywiania, dlatego nie należy rozpoczynać praktyki makrobiotycznej od diety nr 7. Według Ohsawy
doświadczenia w makrobiotyce. Jeżeli długo odżywialiśmy się mięsem - organizm nasz przystosował się do trawienia zwierzęcego pokarmu i może mieć trudności z przyswojeniem nowego pokarmu, jaki stanowią zboża. Podobnie osoby, które zażywały dużo leków, mogą mieć osłabiony przewód pokarmowy i dlatego trawienie zbóż może być utrudnione. Należy również pamiętać, że zbyt wczesne przechodzenie na diety z wysoką zawartością zbóż może również powodować zbyt szybkie wydalanie toksyn. Wtedy objawy chorobowe mogą się zaostrzać, a nawet mogą pojawiać się nowe.<br>Organizm nie przyjmuje obojętnie zmian, które przebiegają gwałtownie. Dotyczy to również odżywiania, dlatego nie należy rozpoczynać praktyki makrobiotycznej od diety nr 7. Według &lt;name type="person"&gt;Ohsawy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego