Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
listków, opłukać, mięso zlać zimną wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.


DOBRE RADY

PRZEKĄSKA
NADZIEWANA BUŁKA

Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.
Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce
listków, opłukać, mięso zlać zimną wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZEKĄSKA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;NADZIEWANA BUŁKA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Przełóż go do miski. Dodaj rybę z puszki (idealnie nadają się szprotki w oleju) razem z olejem i dokładnie rozetrzyj z miąższem.<br>Ugotuj na twardo dwa jak, drobno je posiekaj lub zetrzyj na tarce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego