zatruwając cały organizm. Mięso to trucizna powolna, ale pewna".<br>Współczesna makrobiotyka, której twórcą jest Geroge Oshawa, proponuje zbieg oczyszczenia organizmu (głodówki),<br>Warzywa spożywamy w każdej postaci.<br>Witaminy i składniki mineralne są niezbędne w codziennej diecie.<br><gap><br>będący wstępem do całkowitej zmiany dotychczasowego sposobu odżywiania i dostosowania organizmu do wymagań diety makrobiotycznej. wersja najbardziej radykalna polega na spożywaniu przez 10 dni pokarmów wyłącznie zbożowych, najlepiej w postaci ugotowanych, pełnych ziaren z odrobiną zielonej pietruszki, kopru lub rzeżuchy. Diety łagodniejsze, trwające od 4 do 24 miesięcy, polegają na włączeniu do ziaren zbóż pokarmów takich jak warzywa, rośliny strączkowe, owoce i produkty mleczne. Diety z