Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem każdego doświadczenia mieszanki przeanalizowano pod względem zawartości składników pokarmowych według metod podanych w pkt. 3.1.

3.3.1. Doświadczenie I
Eksperyment przeprowadzono niezależnie na trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie tuczu. Każda grupa wiekowa liczyła 60 zwierząt, które podzielono na trzy podgrupy, po 20 sztuk w każdej. Oceniano jednocześnie po trzy mieszanki PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast
były wszystkie mieszanki doświadczalne. Przed rozpoczęciem każdego doświadczenia mieszanki przeanalizowano pod względem zawartości składników pokarmowych według metod podanych w pkt. 3.1.<br><br>&lt;tit1&gt;3.3.1. Doświadczenie I&lt;/&gt;<br>Eksperyment przeprowadzono niezależnie na trzech grupach wiekowych świń, tj.: warchlakach, tucznikach w I okresie tuczu i tucznikach w II okresie tuczu. Każda grupa wiekowa liczyła 60 zwierząt, które podzielono na trzy podgrupy, po 20 sztuk w każdej. Oceniano jednocześnie po trzy mieszanki PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego