Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 30
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.
Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet de Vollailé 10 zł, kiełbasa - 5 zł, szaszłyk wieprzowy 10 zł, pstrąg 4 zł/10 dkg oraz golonka w cenie 3 zł za taką samą porcję. Te proste propozycje uzupełniają dodatki w postaci ryżu i frytek oraz kapusta zasmażana, ogórek konserwowy i zestaw surówek.
Zabrałem się za placek po zbójnicku. Między dwiema warstwy ziemniaczanego ciasta umieszczono w zawiesistym sosie
za 3 zł, pierogi ruskie 6 zł, z mięsem 7 zł, bigos po 5 zł porcja oraz pizzę w cenie 8 zł.<br>Bardziej głodni klienci szukać będą zapewne wśród takich dań jak: placek po zbójnicku - 11 zł, schabowy á 10 zł, kotlet &lt;foreign&gt;de Vollailé&lt;/&gt; 10 zł, kiełbasa - 5 zł, szaszłyk wieprzowy 10 zł, pstrąg 4 zł/10 dkg oraz golonka w cenie 3 zł za taką samą porcję. Te proste propozycje uzupełniają dodatki w postaci ryżu i frytek oraz kapusta zasmażana, ogórek konserwowy i zestaw surówek.<br>Zabrałem się za placek po zbójnicku. Między dwiema warstwy ziemniaczanego ciasta umieszczono w zawiesistym sosie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego