Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
do szklanki dolewamy do połowy wodę, mieszamy aż nie będzie grudek. Rozrobioną mąkę wlewamy do rondelka i to wszystko mieszamy do uzyskania jednorodnej masy. Jak się cebulka przyrumieni masę wylewamy na patelnię i na małym ogniu smażymy aż prawie się zetnie w środku patelni ( tutaj trzeba trochę doświadczenia. Masa na wierzchu powinna być lekko galaretowata a nie zupełnie sucha, trwa to jakieś 8 -10 minut na małym ogniu). Aby przyspieszyć ścięcie omletu można patelnie przykryć pokrywką a masę przebijać co jakiś czas widelcem).
To na razie tyle. Bardzo proszę o opinierym30@wp.pl. Jeśli Wam posmakuje podrzucę jeszcze kilka prostych przepisów
do szklanki dolewamy do połowy wodę, mieszamy aż nie będzie grudek. Rozrobioną mąkę wlewamy do rondelka i to wszystko mieszamy do uzyskania jednorodnej masy. Jak się cebulka przyrumieni masę wylewamy na patelnię i na małym ogniu smażymy aż prawie się zetnie w środku patelni ( tutaj trzeba trochę doświadczenia. Masa na wierzchu powinna być lekko galaretowata a nie zupełnie sucha, trwa to jakieś 8 -10 minut na małym ogniu). Aby przyspieszyć ścięcie omletu można patelnie przykryć pokrywką a masę przebijać co jakiś czas widelcem). <br>To na razie tyle. Bardzo proszę o opinierym30@wp.pl. Jeśli Wam posmakuje podrzucę jeszcze kilka prostych przepisów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego