Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
długowieczność zawdzięczają między innymi zdrowej diecie, której podstawą jest prawdziwy kefir - specyficzny produkt otrzymywany naturalnie w wyniku fermentacji mleka w temperaturze pokojowej mikroflorą ziaren kefirowych. Na terenach tych od wieków uznawany jest on za symbol rozkoszy, szczęścia i długowieczności.
W ośrodkach badawczych całego świata wiele uwagi poświęcono poznaniu składu i właściwości tego niespotykanego nigdzie poza Kaukazem napoju. W podręcznikach definiowany jest on między innymi jako "naturalny antybiotyk, mający ogromne znaczenie w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi ekologicznej przewodu pokarmowego ("Ekologiczna dieta" D. Gates, L. Schultz).
Naturalne ziarna kefirowe zawierają kilkaset szczepów bakterii i drożdży należących do około 30 gatunków, które wzajemnie na
długowieczność zawdzięczają między innymi zdrowej diecie, której podstawą jest prawdziwy kefir - specyficzny produkt otrzymywany naturalnie w wyniku fermentacji mleka w temperaturze pokojowej mikroflorą ziaren kefirowych. Na terenach tych od wieków uznawany jest on za symbol rozkoszy, szczęścia i długowieczności.<br>W ośrodkach badawczych całego świata wiele uwagi poświęcono poznaniu składu i właściwości tego niespotykanego nigdzie poza Kaukazem napoju. W podręcznikach definiowany jest on między innymi jako "naturalny antybiotyk, mający ogromne znaczenie w przywracaniu i utrzymywaniu równowagi ekologicznej przewodu pokarmowego ("Ekologiczna dieta" D. Gates, L. Schultz).<br>Naturalne ziarna kefirowe zawierają kilkaset szczepów bakterii i drożdży należących do około 30 gatunków, które wzajemnie na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego