Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.
Herbatę Pu-erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu-erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, zapobiegają krwawieniom, a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają one właściwości moczopędne, poprawiające krążenie krwi w naczyniach wieńcowych, obniżają ciśnienie, rozkurczają mięśnie gładkie naczyń krwionośnych i przewodów żółciowych oraz wykazują właściwości antyagregacyjne (zapobiegające "zlepianiu się" płytek krwi). Ponadto flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające - wiążą i kompleksują metale i toksyny. Zawarte w herbacie Pu-erh związki aktywują
cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.<br>Herbatę &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; charakterystyczny smak i aromat ziemi. Związki flawonoidowe uszczelniają i wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, zapobiegają krwawieniom, a także są pomocne w leczeniu miażdżycy. Posiadają one właściwości moczopędne, poprawiające krążenie krwi w naczyniach wieńcowych, obniżają ciśnienie, rozkurczają mięśnie gładkie naczyń krwionośnych i przewodów żółciowych oraz wykazują właściwości antyagregacyjne (zapobiegające "zlepianiu się" płytek krwi). Ponadto flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające - wiążą i kompleksują metale i toksyny. Zawarte w herbacie &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; związki aktywują
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego