Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z egzotycznymi przyprawami, a inne będziemy musieli zastąpić rodzimymi produktami, np. warzywo pak choi - selerem naciowym, kumin - kminkiem.
Wszystko o woku
Wok, czyli duża, okrągła chińska patelnia, służy do smażenia w głębokim tłuszczu. Jego kształt sprawi, ze ogień może objąć dużą powierzchnie patelni, co znacznie przyspiesza smażenie. Są trzy typy woków: kantoński (z dwiema krótkimi rączkami), pau (z jedną, długą, drewnianą rączką - przypomina patelnię) oraz woki bez uchwytów. Wok pau jest najlepszy do smażenia z ciągłym mieszaniem potrawy.
Przygotowanie woka
Wiele woków pokryw się olejem ochronnym, który przed smażeniem trzeba koniecznie usunąć. W tym celu należy postawić naczynie na niezbyt silnym
z egzotycznymi przyprawami, a inne będziemy musieli zastąpić rodzimymi produktami, np. warzywo pak choi - selerem naciowym, kumin - kminkiem.<br>Wszystko o woku<br>Wok, czyli duża, okrągła chińska patelnia, służy do smażenia w głębokim tłuszczu. Jego kształt sprawi, ze ogień może objąć dużą powierzchnie patelni, co znacznie przyspiesza smażenie. Są trzy typy woków: kantoński (z dwiema krótkimi rączkami), pau (z jedną, długą, drewnianą rączką - przypomina patelnię) oraz woki bez uchwytów. Wok pau jest najlepszy do smażenia z ciągłym mieszaniem potrawy.<br>Przygotowanie woka<br>Wiele woków pokryw się olejem ochronnym, który przed smażeniem trzeba koniecznie usunąć. W tym celu należy postawić naczynie na niezbyt silnym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego