Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z żółtkiem ubijać na parze aż powstanie gęsty pienisty sos. Pomarańczę wyszorować
i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z żółtkiem ubijać na parze aż powstanie gęsty pienisty sos. Pomarańczę wyszorować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego