Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
w owocach, warzywach czy wędlinach. Stosowanie takich dodatków sprawia, że każda partia wyprodukowanej żywności ma takie same właściwości. Bez nich byłoby jak z pieczeniem ciasta w domu. Przepis ten sam, jednak efekt za każdym razem może być różny.
Doskonałość sztucznych aromatów jest pewnego rodzaju oszustwem. Obecnie można np. ze szklanki wrzątku i szczypty aromatu przyrządzić rosół prawie nie do odróżnienia od domowego, nie mówiąc już o "naturalnych" sokach, ale o jakże różnej wartości odżywczej. Możliwe jest nawet wyprodukowanie koniaku z wódki, który ma smak i bukiet taki sam jak prawdziwy, a rozróżnić je może tylko specjalista lub smakosz.
Cudowna przemiana butelki
w owocach, warzywach czy wędlinach. Stosowanie takich dodatków sprawia, że każda partia wyprodukowanej żywności ma takie same właściwości. Bez nich byłoby jak z pieczeniem ciasta w domu. Przepis ten sam, jednak efekt za każdym razem może być różny.<br>Doskonałość sztucznych aromatów jest pewnego rodzaju oszustwem. Obecnie można np. ze szklanki wrzątku i szczypty aromatu przyrządzić rosół prawie nie do odróżnienia od domowego, nie mówiąc już o "naturalnych" sokach, ale o jakże różnej wartości odżywczej. Możliwe jest nawet wyprodukowanie koniaku z wódki, który ma smak i bukiet taki sam jak prawdziwy, a rozróżnić je może tylko specjalista lub smakosz.<br>Cudowna przemiana butelki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego