lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.<br><br>Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość. Dodaj koncentrat pomidorowy (lub przetarte przez drobne sitko ugotowane "na miękko" świeże pomidory), dosól i dopieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z makaronem (może być własnej roboty) i posiekaną natką pietruszki. Można (ale nie trzeba) dodać śmietany, dbając, by się nie zwarzyła.</><br><br><br><page nr=28><br><br><br><br><div type="art"><tit>Kariera: Jak awansować?</><br><tit>TALKSHOW</><br><br>Zamiast dużo pracować, zacznij dużo gadać<br>Zasuwasz jak mały samochodzik, a i tak awanse dostają twoi