Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czekolady w srebrną i złotą folię.
Ż
Życie - ponoć aż dziewięćdziesiąt procent konsumentów uważa, że nie mogłoby istnieć bez czekolady. Między nami mówiąc - może by i mogło. Ale co to za życie?
Skąd się bierze czekolada?
Podstawą jest ziarno kakaowe...
...surowiec gotowy do produkcji
Wiadomo, że kakao to proszek, który wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Wiemy tez, że używa się go do produkcji wyrobów cukierniczych. Kakao jest także nazwą botaniczna, odnoszącą się do drzewa, jego owoców i ziaren. To jego istnieniu zawdzięczamy rozkosze naszego podniebienia.
Wrażliwe drzewko
Uprawa ziarna kakaowego wymaga szczególnych warunków. Wrażliwe drzewko Theobroma cacao najlepiej czuje się
czekolady w srebrną i złotą folię.<br>Ż<br>Życie - ponoć aż dziewięćdziesiąt procent konsumentów uważa, że nie mogłoby istnieć bez czekolady. Między nami mówiąc - może by i mogło. Ale co to za życie?<br>&lt;tit&gt;Skąd się bierze czekolada?&lt;/&gt;<br>Podstawą jest ziarno kakaowe... <br>...surowiec gotowy do produkcji<br>Wiadomo, że kakao to proszek, który wsypujemy do kubka i zalewamy mlekiem. Wiemy tez, że używa się go do produkcji wyrobów cukierniczych. Kakao jest także nazwą botaniczna, odnoszącą się do drzewa, jego owoców i ziaren. To jego istnieniu zawdzięczamy rozkosze naszego podniebienia.<br>Wrażliwe drzewko<br>Uprawa ziarna kakaowego wymaga szczególnych warunków. Wrażliwe drzewko &lt;foreign&gt;Theobroma cacao&lt;/&gt; najlepiej czuje się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego