Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Mięso zostawić w gorącym piekarniku przez kilka minut. Przed podaniem usunąć nici, pokroić w plastry, podawać z sosem oraz pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).
Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą

400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz
Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.
Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem
Mięso zostawić w gorącym piekarniku przez kilka minut. Przed podaniem usunąć nici, pokroić w plastry, podawać z sosem oraz pieczonymi ziemniakami i fasolką szparagową (mrożona lub z puszki).<br>Kotlety schabowe z rozmarynem i pomarańczą<br>&lt;gap&gt;<br>400 g schabu, 2 pomarańcze, ząbek czosnku, suszony rozmaryn, 4 łyżki oleju, sól, pieprz<br>Mięso opłukać, wykroić z niego 4 kotlety. Zbić je, oprószyć pieprzem i rozmarynem. Natrzeć czosnkiem roztartym z solą. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.<br>Pomarańcze sparzyć. Jedna obrać, podzielić na cząstki. Z drugie wycisnąć sok.<br>Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim mięso. Wyjąć.<br>Do tłuszczu ze smażenia kotletów włożyć pomarańcze, zalać sokiem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego