Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pomarańczową, rodzynki oraz migdały i dusić jeszcze 10 min. Żelatynę namoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody. Jabłka zdjąć z ognia, usunąć goździki, do gorącej masy włożyć napęczniałą żelatynę i wymieszać. 1 szklankę śmietany ubić z 1 łyżką cukru. Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, dodać rum oraz bitą śmietanę i wymieszać.
Małą formę keksową lub inną ozdobną opłukać zimną wodą, włożyć krem, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na 3 godz. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Galaretkę wyjąć na półmisek (przedtem wstawić foremkę na chwilę do gorącej wody), przybrać bitą śmietaną, posypać startą czekoladą i pokroić na
pomarańczową, rodzynki oraz migdały i dusić jeszcze 10 min. Żelatynę namoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody. Jabłka zdjąć z ognia, usunąć goździki, do gorącej masy włożyć napęczniałą żelatynę i wymieszać. 1 szklankę śmietany ubić z 1 łyżką cukru. Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, dodać rum oraz bitą śmietanę i wymieszać.<br>Małą formę keksową lub inną ozdobną opłukać zimną wodą, włożyć krem, wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na 3 godz. Pozostałą śmietanę ubić z resztą cukru oraz cukrem waniliowym. Galaretkę wyjąć na półmisek (przedtem wstawić foremkę na chwilę do gorącej wody), przybrać bitą śmietaną, posypać startą czekoladą i pokroić na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego