masła, łyżki startego parmezanu, pieprz, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">fettucine</><br><name type="prod">tagliatelle</><br>Cukinie i oskrobane marchewki pokroić w kostkę i osobno ugotować - cukinie ok. 3 min, marchewkę ok. 10 min. przelać zimną wodą, osączyć.<br>Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić cukinię, marchewkę, groszek i smażyć, mieszając, 1-2 min. Wlać śmietankę, wymieszać i gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje.<br>Ugotowany al dente makaron wrzucić do garnka, starannie wymieszać z sosem, podgrzewając go jeszcze przez chwilę.<br>Zdjąć z ognia, wymieszać z <name type="prod">parmezanem</>, nałożyć na ogrzany półmisek lub talerze.<br>WARTO WIEDZIEĆ: Do sosu primavera stosuje się różne kombinacje warzywne zależnie od upodobań