Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
krążki, każdy krążek nasączyć sokiem ananasowym i przełożyć kremem. W krem wcisnąć osączone i pokrojone ananasy. Tort złożyć.
Przygotować przybranie: białko roztrzepać widelcem i za pomocą pędzelka rozsmarować cienką warstwą na płatkach kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier: białka utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę.
Tort polukrować i przybrać kandyzowanymi kwiatami oraz listkami melisy.
Lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką
po 25 dag lodów cytrynowych i pomarańczowych, 10 łyżek wódki; do przybrania: melisa lub mięta
Lody nałożyć na talerzyki lub do pucharków
krążki, każdy krążek nasączyć sokiem ananasowym i przełożyć kremem. W krem wcisnąć osączone i pokrojone ananasy. Tort złożyć.<br>Przygotować przybranie: białko roztrzepać widelcem i za pomocą pędzelka rozsmarować cienką warstwą na płatkach kwiatowych oraz listkach. Tak samo pokryć białkiem listki melisy. Kwiaty i listki posypać cukrem pudrem i pozostawić do wyschnięcia. Przygotować lukier: białka utrzeć z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na gładką masę.<br>Tort polukrować i przybrać kandyzowanymi kwiatami oraz listkami melisy.<br>Lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką<br>po 25 dag lodów cytrynowych i pomarańczowych, 10 łyżek wódki; do przybrania: melisa lub mięta<br>Lody nałożyć na talerzyki lub do pucharków
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego